Marie föddes i Örebro 1962. Hon bodde i sin mormors och morfars hus på Solgatan två år. När Marie var 18 månader föddes en syster. Det var en dramatisk uppväxt som slutade i en utdragen skilsmässa mellan föräldrarna. Stora delar av barndomen tillbringade Marie hos kusiner i Dalarna och farmodern i Småland. Maries lyckliga värld var full av lek med kompisar, natur, djur, att rita och skriva.

1971 flyttade modern med döttrarna till Göteborg. Marie trivdes i skolan och bestämde sig redan som åttaåring att bli lärare. Hon skrev små berättelser som hon illustrerade, umgicks med vänner, dansade och visste redan som tolvåring att så småningom skulle hon skriva böcker.

Sedan 1985 undervisar Marie i biologi, kemi, naturkunskap och geografi. En annan dröm var att arbeta som lärare i Afrika och hon blev antagen som volontär till Tanzania genom SIDA, men mötet med Martin fick beslutet att ta en annan vändning. Istället reste de till Asien, Australien, Nya Zealand, Afrika. De dök vid Stora Barriärrevet, vandrade i Himalaya, såg bergsgorillor i Zaire. I över två år reste de i världen.

På 90-talet läste Marie mer biokemi och immunologi och provade en kortare tid på forskning innan tredje dottern föddes. År 2005 lämnade Marie Martin för att leva själv. Nu fick hon äntligen tid att ägna sig åt skrivande, att måla och att uppta andra intressen som legat i träda. Det skulle dröja ända till 2016 innan första boken trycktes. Då var byrålådan fullmatad med texter och bilder.

Det viktigaste i livet för Marie

  • Det levande
  • Växter
  • Mötet med människor och djur
  • Att uppnå lugn för att se klart
  • Att hitta in till sin kärna, mötet med sig själv

 

Livets tråd ser jag som en silvertråd vilken binder samman det som var, det som är och det som komma ska. I en spiralformad rörelse där varje varv utgör en viss förändring från det som varit sker utvecklingen. Kreativiteten uttrycker jag i det skrivna, i det talade och i det som händerna skapar. Med tråd, band, snören, garn formas det som blir en hyllning till halsen, kreativitetens kommunikationskanal, band som binder samman människor, författaren med läsaren, designern med den som bär det skapade.